Ευτυχώς που υπάρχει και η Βενεζουέλα…

Χθες στην Τουρκία ο ανεξάρτητος οργανισμός «Vote & Beyond» κυκλοφόρησε μία έκθεση για το Τουρκικό Δημοψήφισμα, σύμφωνα με την οποία σε περίπου 2.300 κάλπες ο αριθμός των ψηφοδελτίων ήταν μεγαλύτερος από τον αριθμό των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Την ίδια στιγμή, λίγο πιο πάνω στη γειτονιά μας, στη ΠΓΔΜ (ή όπως αλλιώς επιθυμείτε) η πολιτική αστάθεια κορυφώνεται, με τον Πρόεδρο της χώρας να καταγγέλλει τώρα πως επιχειρείται «Κυπροποίηση». Λίγο πιο μακριά, αλλά μέσα στην ευρύτερη γειτονιά, θα συναντήσουμε ένα πραξικόπημα στην Αίγυπτο και φυσικά τη Λωρίδα της Γάζας, στην οποία η κατάσταση οδηγείται από το κακό στο χειρότερο, ιδιαίτερα μετά την εκλογή Τράμπ.

Ευτυχώς όμως στην Ελλάδα έχουμε βρει σοβαρότερα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής για να ασχοληθούμε.

Κουρασμένος από την ημέρα χθες άνοιξα για λίγο το twitter και έπεσα πάνω στο tweet του Κυριάκου Μητσοτάκη (σε printscreen φυσικά, αφού με έχει μπλοκάρει):
«Φέρνουμε το θέμα της Βενεζουέλας στην Βουλή: -Στρατός κατά διαδηλωτών. -500.000 όπλα σε οπαδούς Μαδούρο. -2 νεκροί. Να χαίρεστε τα πρότυπα σας!».

Απορημένος για αρκετή ώρα, έψαχνα να δω μήπως κάποια αριστερή συνωμοσία χάκερ είχε βάλει στον στόχο το ακάουντ του «καταλληλότερου». Μα όχι, τα λεπτά περνούσαν και ούτε μία σχετική ειδοποίηση. Αντιθέτως, κυκλοφόρησε η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία: «Μετά και τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα και τη δολοφονία διαδηλωτών, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής, ζητούν την άμεση σύγκλησή της, προκειμένου να συζητηθούν τα όσα συμβαίνουν στη χώρα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δεν πάτησε στη Βουλή για τα εξοπλιστικά ή για την υγεία, είναι έτοιμος να ζητήσει και πάλι εκλογές… στη Βενεζουέλα. Όταν ψάχνεις απεγνωσμένα για ένα γκολ δίχως σχέδιο και πλάνο ενίοτε τρως αυτογκόλ.