8.6.17

Παρακολουθώντας τις Εκλογές στη Μεγάλη Βρετανία.

Στις κάλπες προσέρχονται από το πρωί σήμερα οι Βρετανοί στις πρόωρες εκλογές τις οποίες προκήρυξε πριν από λίγες εβδομάδες η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, αιφνιδιάζοντας τη χώρα. Οι εκλογές έρχονται ένα χρόνια μετά το δημοψήφισμα του Brexit και εν όψει των διαπραγματεύσεων για την συμφωνία εξόδου.

Τα δύο βασικά ζητήματα που θα καθορήσουν το αποτέλεσμα είναι το μέλλον της χώρας εκτός Ε.Ε. και η τρομοκρατία, αφού διεξάγονται λίγες μόνο μέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Μάντσεστερ και Λονδίνο. Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός κερδίζει και από τα δύο κρίσιμα ζητήματα της ατζέντας, παρά το γεγονός πως στο σύνολό του το πρόγραμμα του Κόρμπιν παραμένει περισσότερο αγαπητό, ως πολύ πιο φιλολαϊκό.

Αν και η προεκλογική εκστρατεία των Εργατικών και του Τζέρεμι Κόρμπιν κρίνεται ως η πιο επιτυχημένη, καταφέρνοντας μέσα σε λίγες εβδομάδες να κλείσει τη δημοκοπική ψαλίδα των 20 μονάδων, τελικώς σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις φαίνεται πως θα είναι οι χαμένοι των εκλογών με του Συντηρητικούς να διατηρούν τη πλειοψηφία τους στο Βρετανικό Κοινοβούλιο. Βέβαια, οι αποκλείσεις μεταξύ των διαφορετικών δημοσκοπήσεων είναι τόσο μεγάλες που το τοπίο παραμένει εξαιρετικά ρευστό.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7:00 το πρωί (09:00 ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 10:00μμ (12:00μμ), οπότε και αναμένονται τα πρώτα Exit Polls. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου